Op 4 januari 2012 heeft de politierechter één van onze clienten veroordeeld wegens mishandeling van een agent tot een werkstraf voor de duur van 40 uur, waarvan 20 uur voorwaardelijk. Hierover is in diverse media veel commotie ontstaan. Onder meer het AD, het weekblad Elsevier en weblog GeenStijl hebben artikelen gepubliceerd met de strekking dat de straf veel te laag was. Hierdoor heeft de rechtbank Utrecht een persbericht (mirror) doen uitgaan met daarin een uitleg. 

Voor de gestelde zware mishandeling is in het dossier geen enkel overtuigend bewijs te vinden. Alleen de agent zelf verklaard dat hij zes keer in het gezicht is geslagen. Andere getuigen spreken over één klap. Ook lijkt het letsel van de agent veel minder te passen bij die zes gestelde slagen dan bij het feit dat de agent ten val is gekomen. Terecht heeft de politierechter dan ook na het pleidooi van mr Jansen besloten om cliënt hiervan vrij te spreken. Dat desalniettemin in diverse media aangegeven wordt dat wel degelijk sprake was van zware mishandeling is dan ook feitelijk onjuist.

Overigens heeft het Openbaar Ministerie uiteindelijk hoger beroep ingesteld – hoewel de opgelegde straf niet zoveel afwijkt van hetgeen geëist was.