bestuursrecht

Het bestuursrecht omvat de regels waar de overheid zich aan moet houden bij het nemen van besluiten. Het bestuursrecht heeft bijvoorbeeld betrekking op het verlenen van een vergunning, het toewijzen van een uitkering of het toewijzen van een subsidie.

Probleem met de overheid?

advocaat nodig?

Voorbeelden uit de praktijk

berichten

EnergielabelA
Vergunningplichtige duurzaamheidsmaatregelen
Duurzaamheidsmaatregelen voor een gebouw zijn soms nodig of verplicht, maar moeten alsnog wel een vergunning krijgen. Dat is niet altijd makkelijk. In dit artikel leest u meer daarover.
warmtepomp
Warmtepomp
De plaatsing van een warmtepomp kan haken en ogen hebben. Ook juridisch gezien. Daarom hebben we dat inzichtelijk gemaakt.
windmolenGR
Particuliere windmolens
Overweegt u een windmolen op of bij uw woning of bedrijf te plaatsen? Lees dan hier over de regelgeving hiervoor.

Conflict met de overheid?

Een bestuursrecht advocaat van van Doleweerd LAW staat u bij als u conflict hebt met de overheid. Bijvoorbeeld als uw vergunningaanvraag is afgewezen dankzij de Wet BIBOB of als de gemeente een beslissing heeft gemaakt waar u het niet mee eens bent.

Ook tegen beslissingen van andere bestuursorganen, zoals het Ministerie van Justitie, het UWV, Belastingdienst, de provincie, Rijkswaterstaat of het Zorgkantoor kunnen wij namens u bezwaar maken.

In het bestuursrecht wordt het belangrijkste gedeelte van de procedure schriftelijk gevoerd. Als van Doleweerd LAW u bijstaat, dan bent u ervan verzekerd dat aan alle procedurevoorschriften wordt voldaan. Wij voeren de juiste argumenten aan om het bestuursorgaan in een vroeg stadium te overtuigen. Dat kan u een gang naar de rechter besparen.

Beroep en hoger beroep

Wij staan u bij gedurende alle fases van de procedure, dus ook in beroep en hoger beroep. Indien nodig bezoeken wij met u de hoorzitting en gaan wij het gesprek aan met de overheid of het bestuursorgaan.

Wilt u in beroep tegen een beslissing? Dan staan wij u met plezier bij. Wij kennen de weg bij de rechtbank, de Centrale Raad van Beroep, de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State en het College voor Beroeps- en bedrijfsleven.

BESTUURSRECHT ADVOCAAT AMERSFOORT

Hebt u een geschil met de overheid of een ander bestuursorgaan? Een ervaren bestuursrecht advocaat van 3 Advocaten in Amersfoort voorziet u van deskundig advies. Neem contact met ons op voor een kosteloos kennismakingsgesprek.